HTTP 404 Not Found problem when deploying WCF in IIS 7.0

Posted By  Mostafa Elzoghbi On 20 Dec 2010 21:12:21
emailbookmarkadd commentsprint
No of Views:4501
Bookmarked:0 times
Votes:0 times

Introduction

In this tip, i will show how to solve the http 404 not found error at IIS 7.0 with WCF deployment.I was developing a WCF syndication service to be deployed on Windows Azure, I faced a problem that when you deploy the WCF service in IIS 7.0 it doesn't work and gives the following error in the browser: HTTP 404 Not Found.I checked the deployed service it contains the dlls and configuration files. After few minutes i figured out that the problem is in one of IIS features is not enabled which is the WCF activation feature.

Steps by Steps Solution

  1. Open control panel.
  2. Select programs.
  3. Select Turn on/Off windows Features.
  4. Look for Microsoft .Net Framework 3.5.1
  5. Check WCF HTTP Activation and Non Activation check boxes (BOTH). 
  6. Image Loading
  7. Click ok.
  8. Now your IIS is configured to host WCF services with HTTP activation and non HTTP Activation requests

Hope this helps.

Sign Up to vote for this article
Other popular Tips/Tricks
Comments
By:4Date Of Posted:4/12/2012 8:22:40 AM
a
5yr
Leave a Reply
Title:
Display Name:
Email:
(not display in page for the security purphase)
Website:
Message:
Please refresh your screen using Ctrl+F5
If you can't read this number refresh your screen
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
^ Scroll to Top
</